Vuonna 1920 perustettu Suomen Filatelistiseura (SF) on maamme suurin – lähes 300 jäsenen – filateelinen yhdistys. SF on laaja-alainen yleiskerho ja sen toiminta kattaa periaatteessa kaikki postimerkkeilyn ja postihistorian aikakaudet ja osa-alueet. Perinteisesti pääpaino on kuitenkin ollut kotimaamme filateliassa.

Toimintamme tapahtumapaikka on oma kerhotilamme, Lönnrotinkatu 32 B, aivan Helsingin keskustassa. Maanantai-iltaisin (juhannus-elokuun alku kesäloma) klo 18.00 alkaen vietämme kerhoiltaa noin 70 – 80 keräilijän voimin. Joka toinen maanantai on kokousilta, jonka ohjelmassa on usein filateelinen esitelmä ja sen jälkeen huutokauppa. Muina maanantaina on pelkkä huutokauppa.

Seuran äänenkannattaja 100-vuotias Suomen Postimerkkilehti ilmestyy kuutena runsaana nelivärinumerona vuodessa. Lehti on eräs maailman vanhimpia edelleen ilmestyviä filatelian alalla. SP-lehti käsittelee harrasteemme ajankohtaisia aiheita unohtamatta syvempiä filateelisia tutkielmia. Lehden huutokaupan tarjonta on runsas ja monipuolinen, ja sen suosio on selkeässä kasvussa.

Suomen Filatelistiseura tarjoaa jäsenelleen mahdollisuuden solmia ystävyyssuhteita muihin harrastajiin sekä filateelisten tietojen ja taitojen syventämiseen. Seuran useiden kaupallisten kanavien kautta on mahdollisuus hankkia monipuolisia filateelisia kohteita ja tarvittaessa realisoida niitä asiantuntijoiden avulla.

Jäsenmaksumme vuonna 2020 on 66,- sisältäen Suomen Postimerkkilehden tilauksen. Seuramme on Suomen Filatelistiliitto ry:n jäsen ja useimmat jäsenemme kuuluvat kauttamme Liittoon.

Tervetuloa tutustumaan toimintaamme ja jäseneksi!

Liity jäseneksi!

  * = pakollinen tieto

  Pikkujoulut

  Seuran perinteistä pikkujoulua vietettiin Lönkalla 19.12. runsaan joukon kesken. Arpajaisten pääpalkinnon, Magnuksen herkkukorin voitti seuran oma joulutonttu Ulf Fomin. Palkinnon ojensi huutokauppojemme meklari Petri Jansson.

  Huutokauppa

  Maanantai-illat kruunaa aina huutokauppa, jossa meklarimme Petri Jansson nuijii noin 300 kohdetta joka maanantai. Huutokauppoja on vuodessa 46, joten tavaraa riittää. Vierailijat ovat tervetulleita tutustumaan ja tekemään hankintoja runsaasta tarjonnasta.

  Esitelmä

  Maanantai-iltoihin pyritään saamaan kiinnostavia esitelmiä kerran/kahdesti kuukaudessa. Esitelmien aiheet ja päivämäärät näet näiltä sivuilta.